مایکروویو چیست؟
در مایکروویو قسمت یا همان ابزاری به نام مگنترون تعبیه شده است که این قسمت کارش به این صورت است که امواجی ایجاد میکنند که دارای فرکانس 2450 مگاهرتز هستند. سپس این امواج به دیوارههای محفظه مایکروفر برخورد میکنند و به دلیل اینکه این دیواره و یا محفظهها به صورت فلزی هستند این امواج را منعکس میکنند. بعد از اینکه امواج منعکس میشوند این امواج بر روی ماده غذایی که داخل مایکروویو شما قرار دارد مینشیند و متمرکز میشود.
با توجه به این که داخل همه مواد غذایی مولکولهای آب قرار دارد این امواج به دلیل فرکانس بالایی که دارند باعث میشوند که این مولکولهای آب جنبش بالایی پیدا کنند تا جایی که جنبش و نوسان این مولکولهای آب داخل مواد غذایی به حدود یک میلیون بار در ثانیه برسند.
حالا که جنبش مولکولهای آب به حدود یک میلیون بار در ثانیه رسید سپس به مولکولهای ماده غذایی، این جنبشها منتقل میشود و وقتی مولکولهای ماده غذایی هم دارای نوسان بالایی میشوند اصطکاکی به وجود میآید که همین موضوع باعث بالا رفتن دمای مواد غذایی با سرعت خیلی زیاد میشود.
این دستگاه به گونهای طراحی شده است که تنها در صورت بسته بودن درب دستگاه امواج تولید میشود و به محض باز شدن درب امواج متوقف میشود. البته در مواردی که لولا یا درب دستگاه آسیب دیده و یا خراب باشد در زمان روشن بودن دستگاه مقداری از امواج مایکروفر به بیرون نشت میکند که باید به سرعت دستگاه تعمیر شود.
مایکروفر (ماکروفر) چیست؟
مایکروفر دستگاه چند منظورهای است که به وسیله همان مگنترون که در بالا توضیح دادیم و یک المنت کار میکند و برای پخت مواد غذایی، یخزدایی و گرم کردن و گریل غذا به کار میرود. ماده غذایی در مایکروفر به طور کامل پخته میشود و تمام میکروبهای بیماریزا آن از بین میرود و به خاطر سرعت پخت ویتامینهایی که در روشهای معمول از بین میروند، فرصت نابودی ندارد.
در مایکروفر کلیدهایی تعیین شده که میتوانید انتخاب کنید که مواد غذایی به چه روشی پخته شود یعنی فقط با ویو یا همان اشعه یا با المنت گریل شود یا اینکه با هر دو اشعه و المنت پخته شود.
داشتن المنت در مایکروفر مزیت بسیار بالایی است چون به شما این امکان را میدهد که بتوانید انواع مدل پخت و پزها و گریلها را برای انواع غذاها و کیک و شیرینیها را داشته باشید.
پس تا اینجا متوجه شدیم که تفاوت مایکروویو و مایکروفر این است که در مایکروویو فقط از اشعه برای پخت و پز و گرم کردن مواد غذایی استفاده میشود ولی در مایکروفر هم از اشعه و هم از المنت استفاده میشود که کارایی بالاتری دارد.
سولاردام چیست؟
سولاردام فناوری ابداعی کمپانی الجی است که در واقع ترکیبی از فناوری مایکروویو و امواج گرمایشی نوری است.
در سولاردام، سیستم پخت مایکروویو وجود دارد اما المنتهای نوری نیز به سیستم اضافه گردیده است.
این هیتر نوعی المنت نوری است که امواج نورانی با گرما و عمق نفوذ بسیار بالا تولید میکند.
علاوه بر المنت نورانی در قسمت بالا، در کف محفظه پخت نیز یک سیستم مگاهیتر شامل چند نوع هیتر سرامیک و هالوژنی تعبیه گردیده که امواج گرمایشی نورانی را از سمت پایین به مواد غذایی میتابانند و به این صورت میتواند غذا را از پایین هم گریل کند.
محفظه پخت نیز در سولاردام بر خلاف دستگاههای متداول که به شکل چهارگوش است، به صورت مدور و استوانهای ساخته شده تا امواج گرمایی را بهتر بر روی مواد غذایی منعکس کند.
نتیجه
بنابراین در مایکروویو تنها توسط امواج مایکروویو عمل پخت را انجام میشود و در مایکروفر علاوه بر امواج از المنتهای معمولی برای پخت و گریل استفاده میشود اما در سولاردام ترکیب امواج مایکروویو و امواج گرمایشی نور است که این عمل را به انجام میرساند.
این ترکیب در سولاردام موجب میگردد تا دمای ماده غذایی در مدت 5 دقیقه به 320 درجه برسد.
این سرعت گرم شدن موجب میگردد تا سرعت پخت تا سه برابر مایکروفرهای المنتی معمولی و تا 1٫5 برابر مایکروویو گردد.
به همین جهت سرعت بالای پخت موجب میشود تا مواد مغذی موجود در غذا بیشتر حفظ شده و غذا مغذیتر و خوش طعمتر گردد.